Sterilisatie Hond: STERILISATIE VAN UW HOND UITEENGEZET

Twijfelt u of het steriliseren van uw hond de juiste keuze is dan hebben wij een aantal overwegingen op een rij gezet voor u.
Indien u zeker weet dat u geen nestje van uw hond wilt is sterilisatie op jonge leeftijd de beste keus. Het allerbeste is sterilisatie vóór de eerste loopsheid dus op 6-9 maanden leeftijd. Het zorgt voor een aangenamer en gezondere huisgenoot. Maar ook sterilisatie in de eerste levensjaren betekent een beduidend lager risico op het ontstaan van bijvoorbeeld melkkliertumoren.

Heeft u er al eens over nagedacht uw hond te laten steriliseren? Maar u weet niet of u wel de juiste beslissing maakt? Of u bent bang geworden van alle indianenverhalen? Wij hebben voor u een aantal overwegingen op een rij gezet.

Hoewel het medisch juister is om van castratie van de teef te spreken, is sterilisatie de meest gebruikte term voor de verwijdering van de eierstokken van de teef. Naar schatting is zo’n 30-35% van alle teefjes in Nederland gesteriliseerd.

Pooch en Mutt Slim and Slender helpt uw hond slank en fit houden

Sterilisatie Hond: Sterilisatie voor een aangenamer gezinslid

  • Zonder de bekende paringsdrang kan uw hond een aangenamer huisdier worden.
  • Minder weglopen, geen last meer van opdringerig gedrag en serenades van gecastreerden reuen.
  • De gesteriliseerde teef produceert geen bloederige uitvloeiing meer die tapijt en bank bevuilt.
  • Gesteriliseerde honden zijn aanhankelijker en gemakkelijker in de omgang met mensen, maar ook met andere honden.

Sterilisatie Hond: Sterilisatie zorgt ervoor dat uw hond gezonder blijft!

  • Minder kans op kwaadaardige melkkliertumoren. Onderzoek heeft uitgewezen dat een sterilisatie vóór de eerste loopsheid de kans op melkkliertumoren tot nul reduceert. Na elke loopsheid wordt de kans groter dat uw teef last krijgt van melkklierkanker. De adviesleeftijd voor sterilisatie ligt tegenwoordig dan ook tussen de 6 en 9 maanden, dus voor de eerste loopsheid.
  • Uiteindelijk krijgt zo’n 25% van de gesteriliseerden teven vroeg of laat last van of melkklierkanker of baarmoederontsteking of in het ergste geval allebei!
  • Sommige honden kunnen behoorlijk ziek zijn van schijnzwangerschap. Meestal nemen de verschijnselen van schijnzwangerschap per loopsheid toe. Na sterilisatie kan uw hond niet meer schijnzwanger worden. De gemiddelde levensverwachting van een jong gesteriliseerde hond neemt met ongeveer 2 jaar toe.

Gebruik na sterilisatie van uw hond Biofood natuurkruiden en Biofood schapenvet producten om uw hond weer snel op krachten te krijgen

Help uw geopereerde hond op krachten komen met Biofood natuurkruiden

Biofood Schapenvet helpt de weerstand verhogen nadat uw hond verzwakt is door een operatie

blank

Sterilisatie Hond: Sterilisatie van uw hond om zwangerschap te voorkomen

Overpopulatie van honden is een serieus probleem. Nog steeds zitten asiels vol met afgedankte hondjes. Door het risico op ongewenste zwangerschappen niet tegen te gaan, houden we het hedendaagse probleem in stand. Het vinden van een nieuw thuis voor de jonge aanwinsten is niet altijd zo gemakkelijk als u denkt. En mocht u besluiten één of meerdere pups zelf te houden, denk dan aan de extra kosten van vaccinaties, voeders, speeltjes en eventuele ziekten. Bovendien kan tijdens de bevalling de gezondheid van de teef in gevaar komen.

Sterilisatie en het fabeltje van overgewicht

Een veel gehoorde opmerking is dat honden altijd dikker worden na sterilisatie. Dit is niet juist. Na de ingreep komt de stofwisseling op een lager niveau te liggen. Dit betekent dat een hond na sterilisatie gewoonweg minder voer of een voeder met een lager energiegehalte (“light”voer) nodig heeft. Overigens is het ook onjuist dat honden slomer worden van sterilisatie. Niet de sterilisatie maar juist overgewicht door onjuiste voeding kan traagheid veroorzaken. kies voor een light voer zoals Pooch and Mutt Slim and slender.

De risico’s

Bij teefjes bestaat er een zeer geringe kans op urine-incontinentie, vroeg of laat na sterilisatie. Hoewel natuurlijk best vervelend, is deze aandoening met medicatie goed te behandelen. Door gebruik te maken van de modernste en actuele methode, narcosemiddelen en veiligheids-methoden worden de risico’s sterk beperkt tot een minimum. Heel soms worden er vachtverandering na sterilisatie waargenomen.
De waardering van www.perro-perro.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 200 reviews.