HOTSPOT HOND BEHANDELEN EN VOORKOMEN: BIOFOOD INFORMATIE

Inleiding Hotspot bij honden

Veel hondeneigenaren, maar ook sommige katteneigenaren, hebben het wel eens meegemaakt. Hun hond lijkt ergens op de huid een plekje met wat jeuk te hebben, maar niets alarmerends. De volgende ochtend heeft uw hond een grote kapotte plek op zijn dij, op zijn kop, op zijn buik of achter zijn oren. Die plek is vaak drijfnat en ziet eruit als rauw vlees. Een bezoek aan uw dierenarts is dan raadzaam. Diagnose: hotspot hond(pyotraumatische dermatitis).

Oorzaak hotspot bij honden

De eerste aanleiding voor het ontstaan van een hotspot bij honden is vaak niet meer te achterhalen en kan eigenlijk van alles zijn dat lokaal wat irritatie geeft. Een insectenbeet (vlo, teek, vliegjes, mijtjes) of een plant kunnen dit veroorzaken. Het is een soort van overgevoelige reactie van de huid. Maar het kan bijvoorbeeld ook een klit zijn, waaronder irritatie ontstaat. De hond of kat begint te krabben en/of te bijten om de jeuk te verminderen. Helaas heeft dit een averechts effect, de jeuk wordt alleen maar erger. Er ontstaat een korst die herstel van de huid moet bewerkstelligen, maar ook deze korst geeft weer jeuk.

Hotspot hond behandeling

Op dat moment is alleen het doorbreken van deze vicieuze cirkel de juiste oplossing. Om die reden moet er in ieder geval voor gezorgd worden dat het bijten of krabben stopt. Dit kan soms door de hond een kap/kraag op te zetten of een sok om zijn poot te doen. De wond moet kaalgeschoren en gewassen worden met Betadine of met een Biotex-oplossing. Daarna kan de wond gezalfd of gesprayd worden. Hiervoor zijn diverse sprays (o.a. prednocutin) en zalven (o.a. hydrocortiderm/vetaderm) die op de
wond gebruikt kunnen worden. De meeste van deze middelen combineren een antibioticum met een prednisonachtige (jeukremmende) stof. Soms bevatten ze ook nog een geurstof om het bijten onaangenaam te maken. Het wassen dient de eerste twee of drie dagen herhaald worden. Het zalven dient gestopt te worden op het moment dat de wond totaal genezen is (de korst moet verdwenen zijn) en de huid weer geheeld is. Wanneer de wond echter dieper is, is het noodzakelijk prednison voor inwendig gebruik voor te schrijven. Door middel van een injectie of tabletten wordt deze dan toegediend in de hoop dat het bijten of krabben daardoor snel vermindert. Daarnaast zal dan ook
meestal een antibioticum in tabletvorm worden voorgeschreven.

Preventie hotspot bij honden

Hotspots zijn over het algemeen een eenmalig probleem, maar bij sommige honden komen ze steeds weer terug. De ene plek is nog niet genezen of de volgende kondigt zich al weer aan. Het is dan zaak om dieper op de achterliggende oorzaak (vaak een allergie of een parasieteninfectie) in te gaan. Een goede vlo/tekenbestrijding naast een uitstekend onderhouden vachtconditie is bij deze hond onontbeerlijk. Honden met een sterke ondervacht of een onvoldoende uitgekamde vacht in de zomer
zijn gevoeliger. Heel soms zien we bij de kat dezelfde problemen. De etiologie en behandeling is hetzelfde als bij de hond.

De oorzaak van het heftig jeuken moet dus achterhaald worden, want anders is de behandeling slechts een doekje voor het bloeden. Vlooien, luizen en teken spelen heel vaak een rol bij het ontstaan van jeuk, maar ook een oormijtinfectie kan heftige jeukklachten geven, waarbij de jeuk dan weer zorgt voor hotspots. Via een uitgebreid dermatologisch onderzoek kan een oorzaak voor felle allergische reacties worden gevonden, die reden kunnen zijn tot het ontstaan van de hotspots. Ook een goede
voeding of verzorgingssupplement, met alle essentiële vet- & aminozuren (en biologisch hoogwaardige eiwitten, met een niet te hoog eiwitfractie) kan de conditie van huid en vacht sterk verbeteren, zodat jeuk minder vat krijgt. Raadpleeg bij twijfelgevallen ook altijd uw dierenarts.

Hotspot hond preventie advies Biofood

Biofood heeft tegen deze parasieten als vlooien, luizen, teken en wormen speciale natuurlijke snoepjes en bonbons met alliine ontwikkeld om dit ongedierte te bestrijden volgens de natuurlijke methode. Alliine is de reukloze en werkzame stof uit knoflook, die door oraal gebruik van de natuurlijke snoepjes in de bloedbaan terechtkomt en een vernietigende werking heeft op bacteriën waar insecten, zoals vlooien, luizen, teken, wormen en mijten van leven.

Biofood heeft vetten ontwikkeld als vloeibaar schapenvet, zalmolie en schapenvet zalm bonbons, ter voorkoming en verzorging van vacht- en huidproblemen en bevatten allen de gezonde omega vetzuren 3, 6 en 9 ter verbetering van de voedselopname en vertering en vermindering en/of voorkoming van virussen en ziektes.

Tip hotspot hond: Het is van groot belang om uw hond en/of kat regelmatig te ontwormen en te ontvlooien, en een natuurlijke stof als alliine te gebruiken omdat ook hier geldt: beter voorkomen dan genezen.

In onze online dierenwinkel kunt u onderstaande producten vinden om een hotspot te voorkomen

• Biofood vloeibaar schapenvet met zalmolie (art. nr. 4067) is verkrijgbaar in 500ml flacon.

• Biofood zalmolie (art. nr. 4069) is verkrijgbaar in 500ml flacon.

• Pooch and Mutt zalmolie is verkrijgbaar in 500ml flacon.

• Biofood schapenvet zalm bonbons (art. nr. 4070) zijn verkrijgbaar per doosje met 40 st.

• Biofood anti-vlo knoflook zeewier Hond (art. nr. 4031) en Biofood anti-vlo knoflook pens Hond (art. nr.4032) zijn verkrijgbaar per 55st 90gr.

• Biofood anti-vlo naturel Kat (art. nr. 4027), Biofood anti-vlo zeewier Kat (art. nr. 4028) en Biofood anti-vlo zalm Kat (art. nr. 4029) zijn verkrijgbaar per 100st 90gr.

Biofood Schapenvet knoflook helpt teken voorkomen

blank

Biofood Schapenvet knoflook helpt teken voorkomen

blank

Biofood Schapenvet knoflook helpt teken voorkomen

blank

Biofood Schapenvet knoflook helpt teken voorkomen

blank
De waardering van www.perro-perro.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 200 reviews.