Glucosamine en groenlipmossel goed voor huisdieren met gewrichtsproblemen?

Er is de laatste tijd veel te doen over Glucosamine (ook wel bekend als groenlipmossel) als middel om gewrichtspijn te verhelpen bij mens én dier. Daarom ook zijn er allerlei supplement met Glucosamine of op basis van groenlipmossel te vinden voor dieren. Maar wat is het nu eigenlijk en klopt het eigenlijk wel dat het helpt? Wij van Perro-Perro zijn in de materie gedoken en dit is wat wij hebben gevonden.

Hieronder enkele producten van Perro-Perro met glucosamine en of groenlipmossel bestanddelen.

Pooch and Mutt Move Easy verbeterd de beweeglijkheid van uw hond

Biofood souplesse ondersteund de gewrichten van uw hond en/of kat

Biofood Gaint voor met glucosamine ter ondersteuning van gewrichten

blank

Wat is glucosamine

Glucosamine is een belangrijk onderdeel van de zogenaamde kraakbeenmatrix. De gedachte achter het gebruik van glucosamine preparaten, is dat het tekort aan bouwstoffen voor beschadigd kraakbeen wordt aangevuld door er relatief grote hoeveelheden van in te nemen.Studies bij mensen wijzen echter uit dat het gebruik hiervan géén blijvende verbetering oplevert bij gewrichtspijn. Er is enige tijdelijke verlichting maar die wordt toegeschreven aan het placebo effect, men gelóóft dus dat het werkt. Aangezien dieren daar niet toe in staat zijn is er geen reden aan te nemen dat bij dieren de effecten heel erg anders zijn.

Groenlipmossel

Maar is er dan niets wat helpt als mijn huisdier last heeft van de gewrichten of daar gevoelig voor is??

Jawel! het antwoordt daarop is Groenlipmossel! Deze mosselsoort kan uitsluitend overleven in de extreem schone wateren van de Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland. De Groenlipmossel ontleent haar naam aan de opvallend groene markeringen op de rand van de schelp. Uit diverse studies blijkt, dat dit unieke schelpdier een positief effect heeft bij gewrichtsproblemen. De merken Biofood en Pooch and Mutt bieden daarom hondenvoer aan waar groenlipmossel in is verwerkt, zoals Pooch and Mutt Move EasyPooch and Mutt Slim and Slender of Biofood Giant. Er zijn ook verschillende voedingssupplementen met Glucosamine / groenlipmossel zoals: Biofood Souplesse en Pooch and Mutt mobile bones. U hoeft dus niet met allerlei supplementen aan de slag maar kunt uw huisdier een lekker, biologisch verantwoord en natuurlijk voer aanbieden dat helpt bij (het voorkomen van) gewrichtsproblemen.

Met vriendelijke groet,

het Perro-Perro team

De waardering van www.perro-perro.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 200 reviews.